Докладчикът за Северна Македония с ключово решение: Илхан Кючюк, който е

...
Докладчикът за Северна Македония с ключово решение: Илхан Кючюк, който е
Коментари Харесай

Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония в ЕП

Докладчикът за Северна Македония с основно решение: 

Илхан Кючюк, който е докладчик за напредъка на Северна Македония, изиска публично отсрочване на гласуването на отчета в Екологичен потенциал, което беше планувано за края на месеца. Необходимостта за отлагането идва като резултат от полемиката в Екологичен потенциал предходната седмица. Решението се основава на сензитивната политическа конюнктура и продължаващия развой по нужните промени на конституцията на Северна Македония, измежду които е и включването на българите като държавотворен детайл и гарантирането на техните права, написа.

Засилването на спекулациите и популистките изказвания както в Северна Македония, по този начин и в България не спомагат за намирането на градивен разговор и не водят до нужната необятна поддръжка за Резолюцията от политическите фамилии в Екологичен потенциал.

„ Убеден съм, че идният интервал преди гласуването на отчета ще бъде сериозен тест за политическия хайлайф в Северна Македония и ще мери готовността на страната да продължи по пътя на европейската интеграция, посредством осъществяване на нужните конституционни промени. В противоположен случай, критиците, които не имат вяра в европейските аспирации на Северна Македония, може да се окажат прави. И в двата разновидността, Европейския парламент ще има ясна линия, по която да гласоподава отчета с огромно болшинство през есента. “, сподели Илхан Кючюк.

Докладчикът за Северна Македония изрази вяра, че давайки още време Екологичен потенциал ще спомогне за постигането на градивен разговор и във външната комисия, и ще способства за подсилване на доверието сред Северна Македония и България, като две прилежащи страни, които имат общо бъдеще и желания в европейското семейство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР